Innovatief, modern en klantgericht

Tracefy heeft al een behoorlijke naam opgebouwd als leverancier van GPS oplossingen voor allerlei bedrijven die een grotere vloot voertuigen eenvoudig willen beheren via een online dashboard. Maar nu willen we onze GPS oplossing ook inzetten in de strijd tegen diefstal van E-bikes van consumenten. Geen overbodige luxe in een land waar jaarlijks voor 600 miljoen euro aan fietsen worden gestolen. We willen dit exclusief via gespecialiseerde fietsenwinkels gaan doen waarvan we zeker weten dat onze GPS trackers ook goed worden geïnstalleerd en daar hebben we jou hulp bij nodig.

Een GPS-tracker als extra diefstal bescherming voor E-bikes. Het is een idee waar al een tijd een buzz over gaat. Consumenten vragen er naar, maar een goede oplossing was er nog niet. Wij bieden nu als eerste in Nederland een product voor de after-market. De GPS-oplossing is geschikt voor nieuwe én bestaande e-bikes en kunnen alleen door fietsenwinkels worden ingebouwd.

Naast het automatisch bijhouden van alle routes en rit data krijgen jou klanten met de GPS-tracker extra beveiliging van hun fiets: ze kunnen realtime zien waar de fiets is en worden via hun telefoon gewaarschuwd als hij wordt verplaatst. Blijkt de fiets onverhoopt toch gestolen, kan hij eenvoudig worden opgespoord door een opsporingsdienst. Hiervoor werkt Tracefy samen met FRIS Nederland, een bedrijf gespecialiseerd in opsporingsdiensten. Consumenten kunnen hiervoor een specifiek abonnement afsluiten: ‘trace & recovery’.

Extra interessant: Uw klant krijgt als bonus ook nog eens 20% korting op een all risk fietsverzekering. Kingpolis is de eerste verzekeringsmaatschappij die deze korting bied maar wij verwachten dat andere zullen volgen.

Waar bestaat onze oplossing uit?

De GPS tracker

De Tracefy fiets GPS tracker is een kleine module die onzichtbaar in nagenoeg iedere E-bike kan worden ingebouwd. Het bevat verschillende sensoren zoals GPS, WiFi, shock sensor en Bluetooth voor optimale locatiebepaling. Omdat de tracker zorgvuldig en hufterproof moeten worden ingebouwd moet dit altijd bij een fietsenwinkel worden gedaan.

Voor het zenden en ontvangen van data is stroom nodig. De module krijgt haar power via de accu of motor van de e-bike en is tevens uitgerust met een kleine back-up batterij die – als de accu van de e-bike leeg is – nog zo’n week voeding geeft.

De APP

Software in de vorm van een app waarmee consumenten via hun telefoon virtueel verbonden zijn met hun fiets en waar – naast de beveiliging – allerlei leuke extra functionaliteiten beschikbaar zijn zoals inzage in gereden routes, afstanden, trips, statistieken etc.

Dealer Dashboard (optioneel)

Voor dealers is er optioneel een online dashboard beschikbaar waarmee notificaties kunnen worden verstuurd. Bijvoorbeeld herinneringen voor onderhoud op basis van gereden km’s. Met deze informatie kun je onderhoudsplannen optimaliseren. Er is immers zicht op het daadwerkelijk verbruik en daardoor is het mogelijk standaard notificaties naar klanten te sturen via de app. Bijvoorbeeld: ‘het is tijd voor een eerste service beurt’ na 500km. Hiermee kun je extra traffic genereren naar winkel en werkplaats. Kies je voor deze optie – dan kun je ook gemakkelijk van een eigen vloot fietsen de real time locaties inzien en alle dashboard features gebruiken. Bijvoorbeeld voor leenfietsen of fietsen voor verhuur.

Dealer worden? 

Heeft u behoefte aan meer (prijs)informatie of zou u graag een volledige presentatie willen?
Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met u op!